Ikäihmisten mielekästä huomispäivää rakentamassa

Ikäihmisten palvelujen kehittämisohjelmassa oli tälle vuodelle useita hyvin kunnianhimoisia tavoitteita. Tarkoituksenamme oli mm. mallintaa yhteistä tapaa toimia voimavaralähtöiseen asiakas- ja palveluohjaukseen, kotikuntoutukseen, ennakoivaan arkikuntoutumiseen, ympärivuorokautiseen kotihoitoon sekä kotisairaalatoimintaan. Suunnitelmissamme oli myös mahdollistaa koulutus noin tuhannelle pohjoispohjalaiselle työntekijälle, rakentaa tiedolla johtamisen käytänteitä niin RAI-tiedon kuin kansallisen kotihoidon vertaiskehittämisen avulla ja vielä yhdessä toisten kanssa luonnostella nykykäytäntöjen pohjalta yhtenäisiä palvelujen myöntämisen perusteita. Tärkeinä tavoitteina oli myös mahdollistaa yhteiseen kehittämistyöhön osallistuminen niin kansalaisille, järjestöille ja alueen asiantuntijoille sekä nostaa ikäihmisten palveluissa tehtävää työtä positiiviseen keskusteluun. Kuinka me näissä onnistuimmekaan?

Hyvin aktiivisesti ja määrätietoisesti työskennellyt kehittäjäverkosto arvioi omaan onnistumistaan vuoden lopuksi hyvin kriittisesti antaen kuitenkin itselleen lähes kiitettävän arvosanan. Löysimme paljon onnistumisia ja timantteja – kuten myös tilanteita ja tapoja, joista me voimme ottaa vain opiksi. Haluaisitko tietää tarkemminkin? Tulemme lisäämään POPSoten nettisivuille tiiviit koosteet kaikkien viiden alatyöryhmämme tämän vuoden työskentelystä – käythän sieltä tarkemmin silmäilemässä tekemäämme työtä. Hyvin tiivistetysti voi tutustua teemoihin myös katsomalla Tussitaikureiden kanssa tekemämme piirrosvideon ”Ikäihmisten mielekäs huominen” klikkaamalla seuraavaa linkkiä: Popsote Ikäihmisten mielekäs huominen – YouTube.

Arjen ammattilaiset ovat olleet tänäkin vuonna koronakurimuksen kourissa, ja osallistuminen esimerkiksi koulutuksiin tai kehittäjäverkostoihin on ollut ymmärrettävästi ajoittain haasteellista. Haluamme kiittää erityisen lämpimästi kaikkia mukana olevia sitoutumisesta yhteiseen tekemiseen hankalasta ajasta huolimatta. Täytyy myös muistaa, että yhdessä keskustelu omasta työstä ja uuden rakentaminen on voimaannuttava tekijä arjen pyörityksessä. Ja tätä työtähän me jatkamme ensi vuonna – mukaan siis ehtii!

Sekä Tulevaisuuden sosiaali ja terveyskeskushankkeen että Tulevaisuuden kotona asumista tukevien menetelmien kehittäminen iäkkäille -hankkeen avustushakemukseen sosiaali- ja terveysministeriö on antanut alkuviikosta myönteisen päätöksen. Tämä tarkoittaa sitä, että POPSote Ikäohjelman ja Ikä on POP-hankkeen verkostoissa jatkamme ikäihmisen mielekkään huomisen rakentamista yhdessä. Lähes koko nykyinen kehittäjäverkosto jatkaa – osaa asiantuntijoistamme tarvitaan ymmärrettävästi omissa organisaatioissaan ensi vuonna. Onneksemme he ovat innostuneita muutosmoottoreita omissa tehtävissään jatkossakin. Jatkavien aluekehittäjien nimikkeet muuttuvat projektisuunnittelijoiksi, ja entistä enemmän kehittämisen katse ja työ tapahtuu hyvinvointialuemittakaavassa. Alla olevasta kuvasta voit katsoa, mitä loistavia ominaisuuksia tämä porukastaan mittaamattoman ylpeä projektikoordinaattori on tunnistanut.

Tämä koko upea porukka lähettää mittavasta yhteistyöstä lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille. Antaudumme hetkiseksi Joulun hengen vietäviksi ja palaamme tärkeiden asioiden äärelle uuden vuoden puolella.

Kiitollisin jouluterveisin,

Satu Kangas

Projektikoordinaattori

Ikäihmisten palvelujen kehittämisohjelma, POPSote

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uusimmat blogissa

Osaava henkilöstö ikäihmisten palveluissa

Sosiaali- ja terveysalalla osaava henkilökunta on nykyisen rakenteen ja tulevan hyvinvointialueen tärkein voimavara. Tulevan hyvinvointialueen muutokset ja käytännön uudistukset liittyvät merkittävältä osalta käytännön työhön ja

LUE LISÄÄ »

Uusimmat ajankohtaiset

Ikäihmisten mielekästä huomispäivää rakentamassa

Ikäihmisten palvelujen kehittämisohjelmassa oli tälle vuodelle useita hyvin kunnianhimoisia tavoitteita. Tarkoituksenamme oli mm. mallintaa yhteistä tapaa toimia voimavaralähtöiseen asiakas- ja palveluohjaukseen, kotikuntoutukseen, ennakoivaan arkikuntoutumiseen, ympärivuorokautiseen

LUE LISÄÄ »

Joulukuun uutiskirje on julkaistu

Vuoden 2021 viimeinen uutiskirje on julkaistu, lue uutiskirje. Kiitos ansiokkaasta työstä Haluamme kiittää kehittämistyötä edistäviä, ohjaavia ja seuraavia tahoja, työntekijöitä, verkostoja, kuntien, kuntayhtymien ja sairaanhoitopiirin

LUE LISÄÄ »