Kokemuksia POPsoten keväästä

Oheisissa kirjoituksissa POPsotessa helmikuusta asti työskennellyt Ville Salmela ja POPsoten Sotepalvelustrategia-hankkeessa projektityöntekijänä keväällä kolme kuukautta työskennellyt Joel Vuolle kertovat jakavat kokemuksiaan POPsotessa työskentelystä.

Tulin töihin POPsotelle tämän vuoden helmikuussa. Silloin tehtäväni alkoivat kahden kuukauden sopimuksella hanketoimistossa auttavana kätenä kiireisenä aikana. Olin valmistunut yhteiskuntatieteiden opinnoistani kesällä 2020 ja sen jälkeen jatkanut myyjänä työskentelyä POPsotelle pääsyyn asti, joten alussa lyhytkin sopimus eri näköisistä tehtävistä tuntui mukavalta vaihtelulta.

Hanketyössä vaikuttaisi olevan tapana, että tehtävän työn määrä selviää kunnolla vasta hankkeen edetessä, eikä tämäkään hanke ollut ainakaan minun kohdallani poikkeus tässä asiassa. Työn tarve hanketoimistolla jatkui myös maaliskuun jälkeen, jonka lisäksi palvelustrategian osahankkeella ilmeni tarvetta analyysitehtäville osallisuustyössä. Pääsin tiimiin mukaan ja kesäkuun loppuun asti olenkin saanut tehdä töitä kahdessa erittäin mukavassa porukassa sekä hanketoimiston että palvelustrategian puolella.

Näiden muutaman kuukauden aikana olen päässyt tekemään monipuolisia tehtäviä kirjaimellisesta paperien pyörittelystä syvälliseen aineiston analyysiin asti. Molempiin osahankkeisiin on ollut alusta saakka tervetullut olo, eikä töiden tekemistä ole tarvinnut jännittää. Kiitos siitä kuuluu mahtaville kollegoille, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä. Monipuolisten työtehtävien sekä erittäin ammattitaitoisten työkavereiden ansiosta olen muutamassa kuukaudessa saanut paljon oppia muun muassa tiimityöskentelystä, asiakokonaisuuksien käsittelystä ja hallinnasta, hanketyöstä sekä työelämästä ylipäätään. 

Suurimpana yksittäisenä projektina olemme palvelustrategiatyön tiimin kanssa osallisuustyössä analysoineet kuntalais-, henkilöstö- ja järjestökyselyiden kyselyaineistoja. Analyysin koostimme reilun kahdenkymmenen sivun mittaiseen raporttiin, joka tiivistää kyselyiden tärkeimmät tulokset. Raporttia tullaan hyödyntämään tulevan hyvinvointialueen strategiatyössä, minkä vuoksi on ollut hienoa päästä hiomaan sellaista kokonaisuutta. Ilokseni voin loppuun todeta, että työni hankkeessa jatkuvat myös syksyn puolella ainakin alkuvuoteen 2022 asti, joten innolla odotan, millaisten tehtävien pariin syksyllä pääsen, etenkin kun uudistuksen toteutuminen on nyt varmaa!

Lämmintä loppukesää toivottaen,

Ville Salmela

Tätä kirjoittaessani työskentelyä POPsote -hankkeessa on takana kolme antoisaa kuukautta. Hypätessäni projektityöntekijäksi palvelustrategian työstämisen pariin minulla ei ollut varsinaista työkokemusta suoraan sote-alaan liittyen, mutta suuri mielenkiinto ja palo päästä työskentelemään historiallisen uudistuksen parissa ajoivat rohkeasti eteenpäin.

Työtehtävässäni olen päässyt asettumaan osallisuus- ja strategiatyön rajapintaan ja saanut sitä kautta nähdä kuinka tulevan hyvinvointialueen asukkaiden sekä sote-alan työntekijöiden ääni kuuluu tulevassa palvelustrategiassa ja sen valmistelussa. On ollut ilo olla mukana prosessissa, jonka tuotoksissa konkreettisesti näkyy aito yhdessä tekeminen. Tehtävissäni olen käsitellyt kuntalaisille, henkilöstölle ja järjestöille suunnattujen kyselyiden tuloksia ja erilaisista työpajoista kerättyjä aineistoja. Palvelustrategian valmistelussa osallisuuden suhteen tehdyn työn tulokset ovat hyvin tunnistettavissa. Valmistellussa strategian sisällössä kuuluu kuntalaisten, henkilöstön ja järjestöjen ääni. On ollut ilo nähdä kuinka tehty työ jalostuu vähitellen kohti valmista kokonaisuutta.

Kuluneena keväänä pandemiaa seuranneet rajoitukset estivät harmillisesti työskentelyn työpaikalla ja näin ollen oma toimisto löytyikin pääsääntöisesti kotoa työpöydän ääreltä. Fyysisten tapaamisten puuttumisesta huolimatta työporukasta jäi tunne yhteisöllisyydestä ja tekemisen meiningistä!

Tällä erää työskentelyni POPsotessa päättyi kesäkuun lopussa samaan aikaan yliopisto opintojeni valmistumisen kanssa. Uskon, että kuluneiden kuukausien aikana suoritetuista työtehtävistä tulee olemaan paljon hyötyä tulevaisuudessa. Kokemukset osallisuuden ja strategiatyön parissa ovat tuoneet hienoja kokemuksia sekä paljon uudenlaista osaamista ja ymmärrystä aihepiireihin liittyen. Jään valtavalla mielenkiinnolla odottamaan kuinka käynnissä oleva uudistus tulee etenemään tulevaisuudessa. Kiitos työkavereille hyvin antoisasta keväästä ja kannustavasta työympäristöstä. Mukavaa loppukesää!

Joel Vuolle

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Ville Salmela ja Joel Vuolle

Kirjoittajista Ville Salmela toimii POPsote-hankkeessa toimistotyötekijänä ja työskentelee myös Sotepalvelustrategia-hankkeessa ja Joel Vuolle toimi Sotepalvelustrategia-hankkeessa projektityöntekijänä.

Uusimmat blogissa

Osaava henkilöstö ikäihmisten palveluissa

Sosiaali- ja terveysalalla osaava henkilökunta on nykyisen rakenteen ja tulevan hyvinvointialueen tärkein voimavara. Tulevan hyvinvointialueen muutokset ja käytännön uudistukset liittyvät merkittävältä osalta käytännön työhön ja

LUE LISÄÄ »

Uusimmat ajankohtaiset

Ikäihmisten mielekästä huomispäivää rakentamassa

Ikäihmisten palvelujen kehittämisohjelmassa oli tälle vuodelle useita hyvin kunnianhimoisia tavoitteita. Tarkoituksenamme oli mm. mallintaa yhteistä tapaa toimia voimavaralähtöiseen asiakas- ja palveluohjaukseen, kotikuntoutukseen, ennakoivaan arkikuntoutumiseen, ympärivuorokautiseen

LUE LISÄÄ »

Joulukuun uutiskirje on julkaistu

Vuoden 2021 viimeinen uutiskirje on julkaistu, lue uutiskirje. Kiitos ansiokkaasta työstä Haluamme kiittää kehittämistyötä edistäviä, ohjaavia ja seuraavia tahoja, työntekijöitä, verkostoja, kuntien, kuntayhtymien ja sairaanhoitopiirin

LUE LISÄÄ »