Kotihoidossa tehtävä työ haastaa ja palkitsee tekijänsä

Mitä sana ”kotihoito” sinussa herättää? Tuoko se mieleen autoilevat hoitajat? Suu-nenäsuojin varustetut ihmiset? Ripeät askeleet ja iloisesti ovelta kuuluvan tervehdyksen ja kuulumisten kyselyn? Voisiko sinusta olla kotihoidon tiimiin työntekijäksi?

POPsoten alue on laaja, siihen kuuluu yhteensä 31 kuntaa tai kaupunkia. Sen alueella toimii useita kotihoitoja, jotka tuottavat palveluita erityisryhmille ja apua tarvitseville.  Yhtenä erityisryhmänä ovat ikäihmiset. Esimerkkinä voisi mainita Oulunkaaren alueen, joka ulottuu viiteen kuntaan: Vaala, Utajärvi, Pudasjärvi, Simo ja Ii. Jokaisessa kunnassa toimii kotihoito.

Kotihoidon työkenttä tarvitsee tekijöitä, joiden ammattitaito on riittävää. Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse pystyä yksin  kaikkeen, sillä yhdessä tekemisessä ja tiimityössä on voimaa! 

Työn mielekkyys kotihoidossa

Kysyttäessä Oulunkaaren alueen kotihoidon ammattilaisilta sain vastaukseksi useita eri näkökulmia työn palkitsevuudesta. Niihin lukeutuivat asiakkaiden motivoituminen omaan hoitoon, etälaitteiden antamat mahdollisuudet työhön ja etälaitteiden opettelu yhdessä asiakkaiden kanssa, työn tuomat haasteet ja niissä onnistumisen kokemukset, hyvä työyhteisö, asiakkaan hoitoon motivoituneet omaiset ja heidän kanssa tehtävä yhteistyö, hoitoonsa tyytyväinen asiakas ja asiakkaan kanssa jaetut hetket sekä asiakkaan osoittama luottamus. Oman osaamisen hyödyntäminen ja laaja työnkuva antoivat usealle ammattilaiselle tunteen, että työllä on merkitystä. Vastaajat kokivat, että oma ja työkaverin osaaminen antaa pohjan työlle ja yhdessä asiakkaiden kanssa tehty arki tuo siihen sisällön. 

Yhdessä toimien eri tahojen kanssa

Kotihoidon työhön voi kuulua Pohjois-pohjanmaan alueilla myös kotisairaala. Niin kotihoidossa kuin kotisairaalassa korostuu moniammatillinen osaaminen, jossa jokaisen tehtävä on tärkeä. Moniammatilliseen tiimiin voi kuulua useita eri ammattilaisia. Niitä ovat kodinhoitaja, lähihoitaja, sairaanhoitaja, lääkäri, fysioterapeutti, palveluohjaaja, palveluesimies, talonmies ja monia muita ammatteja. Kotisairaalan avulla asiakas saa tarvitsemansa avun kotiin ja tervehtyminen ja kuntoutuminen voi tapahtua kotona, omassa tutussa ympäristössä. Kun tervehtyminen ja kuntoutuminen ovat hyvällä mallilla, tarvitaan asiakkaalle tukiverkostoja, jotka tukevat tarvittaessa päivittäisten asioiden ja askareiden hoitamisessa. Tukiverkostoon voi kuulua omaisia, läheisiä, naapureita, yksityisiä palveluntuottajia, erilaisia järjestöjä sekä vapaaehtoisia toimijoita sekä kotihoidon työntekijöitä, alansa ammattilaisia. Näiden kartoittamiseen tarvitaan myös yhdessä tekemistä ja yhteistä tahtotilaa onnistua toteuttamaan asiakkaan hoito kotona.  

Mikä tuottaa työniloa? 

Kotihoidossa työntekijät omaavat yhteisen piirteen. Tämä ilmenee myös kyselyn tuloksista. Yhteisenä piirteenä on paineensietokyky ja itsenäisten päätösten tekeminen. Samalla työniloa tuottavaksi tekijäksi nimettiin hyvä työyhteisö ja työilmapiiri, kollegoiden ja esimiehen tuki sekä kysymisen ja yhteisen ihmettelemisen mahdollisuus, yhteiset päämäärät työssä, monialainen yhteistyö sekä kouluttautumisen mahdollisuus. Sosiaali- ja terveysala ja erityisesti ikäihmisten parissa tehtävä työ mahdollistaa työn kehittämisen ja itsensä kehittämisen sekä laajan työkentän. Asiakkaiden ja omaisten antama kiitos tuottaa iloa ja auttaa työssä jaksamiseen. Iloa tuovat myös yhdessä jaetut hetket asiakkaiden kanssa. 

Asiakkaiden arvokkaat viimeiset vuodet ja joskus jopa viimeiset hetket kotiympäristössä nostavat mieleen nöyrän kiitoksen. Jokaisella on oikeus elää arvokkaat viimeisetkin hetket kotona silloin, kun asiakas, läheiset, tukiverkosto ja ammattilaiset arvioivat sen yhdessä turvalliseksi tavaksi elää. Yhdessä tehden se on mahdollista toteuttaa. 

 Pidetään toisistamme huolta!  

Jos haluat vaikuttaa ikäihmisten parissa tehtävään työhön, kurkkaa esittely POPsoten ikäkehittämisohjelmasta. Video löytyy osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=BMlLQr6REmg

Videon alla on linkki, josta pääset vaikuttamaan ja antamaan palautetta. Linkki palautteeseen: https://padlet.com/hilleviturpeinen/zd7d4ka8vpa7k6yb

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Hillevi Turpeinen

Kirjoittaja on sairaanhoitaja, vs. palveluesimies ja POPsoten Ikäohjelman kehittäjäverkoston Oulunkaaren yksi edustajista.

Uusimmat blogissa

Työn monet kasvot

Ohessa videoblogi, jossa POPsoten Ikäihmisten palveluiden kehittämisohjelman Oulun eteläisen alueen aluekehittäjät ja työntekijät kuvaavat arkeaan hoitotyön parissa. Mukavaa katseluhetkeä!

LUE LISÄÄ »

Puoli vuotta viestintää

Kirjoittaessani tätä en tiedä vielä jatkuvatko työni POPsotessa heinäkuun jälkeen. Sen takia koenkin tämän loistavana tilaisuutena tarkastella kulunutta vuotta siitä näkökulmasta, mitä olen oppinut ollessani

LUE LISÄÄ »

Uusimmat ajankohtaiset

POPsoten valmistelutoimielin rekrytoi

Tule mukaan rakentamaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuetta! Haku päättyy: 4.8.2021 14:30                        Työsuhteen kesto: Määräaikainen Ilmoitus jätetty: 7.7.2021 08:00                     Työn luonne: Kokoaikatyö, osa-aikatyö Tehtävien kuvaus Laki hyvinvointialueiden perustamisesta

LUE LISÄÄ »

POPcast osa 1: Viestintä

POPsoten oman podcastin, POPcastin, ensimmäisessä osassa POPsoten viestintävastaava Laura Paloheimo ja viestintäkoordinaattorina hankkeessa jatkava viestinnän harjoittelija Nuutti Ruokangas keskustelevat kuluneesta vuodesta ja tulevasta syksystä viestinnän

LUE LISÄÄ »