Kotisairaalamarkkinat valtaavat Oulun Rotuaarin 20.8.2021

Kiitos tapahtumaan osallistuneille ja esiintyjille!
Tapahtuman videot löydät POPsoten Facebookista!

Kaikille avoin ja pääsymaksuton Kotisairaalamarkkinat järjestetään Oulun Rotuaarilla perjantaina 20.8.2021 klo 9.30–13.30.

Jorma Uotisen juontamassa tilaisuudessa esitellään kotisairaalatoimintaa asiapitoisella ja myös viihteellisellä ohjelmalla. Kotisairaalamarkkinoiden tavoitteena on saada kaikenikäiset ihmiset kiinnostumaan kotisairaalatoiminnasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista Pohjois-Pohjanmaalla.

Markkinoilla on tarjolla tietoa niin nykyisin toimivista kotisairaalamalleista kuin kehitettävästä toiminnasta ja kurkistetaan myös tulevaisuuteen. Markkinoilla esitellään Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen eli POPsoten kehittämistyötä – järjestötoimintaa ja kokemustoimintaa unohtamatta.

”Toivomme, että tämä tilaisuus tavoittaa tavallisia kansalaisia ja tuo esille koko POPsoten hanketyötä”, kommentoi POPsoten ikäihmisten palveluiden kehittämisohjelman projektikoordinaattori Satu Kangas.

”Paikaksi valittiin Rotuaari, koska halusimme tuoda tietoa kotisairaalapalvelusta mahdollisimman lähelle asiakkaita ja asukkaita”, jatkaa kotisairaalahankkeen projektiasiantuntija Johanna Alahäivälä.

Mikä on kotisairaala?

Kotisairaalahoito on sairaalatoimintaa asiakkaan kotona tai asumispalvelussa. Tätä voi olla esimerkiksi kotihoitoon soveltuva erikoissairaanhoito, saattohoito tai avohoidossa annettavat palvelut. Tarkoituksena on tarjota asiakkaalle mahdollisimman hyvää hoitoa kodinomaisesti ja turvallisessa ympäristössä.

POPsoten ikäihmisten palveluiden kehittämisohjelmassa on pilotoitu kotisairaalatoimintaa Oulun eteläisellä alueella. Tavoitteena on muun muassa yhdenvertaistaa palvelujen saatavuutta, vähentää päivystyksen painetta ja sairaalapäiviä, hillitä kustannusten kasvua sekä parantaa palveluiden laatua ja vaikuttavuutta yhteisillä käytänteillä.

Puheenvuorot tapahtumassa käyttävät muun muassa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen muutosjohtaja Ilkka Luoma, POPsoten ikäohjelman projektikoordinaattori Satu Kangas sekä joukko kotisairaalan, saattohoidon ja ensihoidon asiantuntijoita. Rotuaarin markkinapöydissä voi tutustua aiheisiin tarkemmin.

Tarjolla myös tanssia ja ämpäreitä

Markkinoiden viihteellisestä puolesta vastaavat Oulun eteläisen alueen kotisairaalan työntekijät, kun he ottavat kansainvälisen ”Jerusalema”-tanssihaasteen vastaan. 300 ensimmäiselle markkinavieraalle jaetaan ilmaiset marjaämpärit.

OHJELMA

9.30: Tilaisuuden avaus, sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoma

9.45: Mitä on kotisairaalatoiminta nyt ja tulevaisuudessa, geriatri Marja-Liisa Karjula

10.00: Palliatiivinen ja saattohoito kotona, erikoislääkäri Eeva Rahko

10.15: Akuutti kotisairaalatoiminta, erikoislääkäri Jussi Piuva

10.30: Ensihoito yhteistyökumppanina kotisairaalassa, ensihoidon toimialajohtaja Mirja Annala

10.45: POPsote-hankkeen esittely, hankejohtaja Jouko Luukkonen

11.00: POPsote-ikäohjelma, projektikoordinaattori Satu Kangas

Tutustumista markkinapöytiin

12.00: Ihimiset.fi-palvelun esittely ja järjestöyhteistyön edustajien puheenvuoro

12.15: Asiakkaana kotisairaalassa, kokemusasiantuntijoiden puheenvuorot, Oulu

12.30: Oulun eteläisen alueen kotisairaalapilotin aluekehittäjien paneeli, kotisairaalan työntekijöiden kansainvälinen ”Jerusalema”-haaste

13.30: Tilaisuuden päätös

Tervetuloa mukaan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uusimmat blogissa

Uusimmat ajankohtaiset

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue rakentuu

Laaja poliittinen seurantaryhmä kokoontui 23.9. ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanollaan, joka on muodostettu kevään kuntavaalien tulosten pohjalta. Ryhmän puheenjohtajana toimii Antero Aulakoski. Kuten suppealla poliittisella ryhmällä,

LUE LISÄÄ »