Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen rakentaminen alkaa

Eduskunta on hyväksynyt sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistusta koskevan lakikokonaisuuden ja lain hyvinvointialueesta. Lait tulevat voimaan vaiheittain. Kokonaisuudessaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille 1.1.2023 alkaen.

Pohjois-Pohjanmaa muodostaa yhden Suomen 21 hyvinvointialueesta. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue on perustettu suoraan lain nojalla, ja sille on annettu oma y-tunnus.

Väliaikainen valmistelutoimielin aloitti työnsä

Väliaikainen valmistelutoimielin huolehtii hyvinvointialueen käynnistymisen valmistelusta ennen aluevaltuuston aloittamista. Se toimii hyvinvointialueen ylimpänä päätöksentekoelimenä, kunnes aluevaltuusto ja sen asettama aluehallitus aloittavat toimintansa vuoden 2022 maaliskuussa. Väliaikaisen valmistelutoimielimen toimikauden aikana poliittista ohjausta toimielimelle antavat suppea ja laaja poliittinen seurantaryhmä.

Väliaikainen valmistelutoimielin kokoontui ensimmäisen kerran 6.7.2021. Valmistelutoimielin järjestäytyi, kävi läpi voimaanpanolain mukaiset tehtävät ja toimivallan ja hyväksyi työjärjestyksen.

Kokouksessa hyväksyttiin, että Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen väliaikaishallinnon talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut hankitaan Monetra Oulu Oy:ltä. Sopimus koskee vain väliaikaishallintoa, ja hyvinvointialueen varsinaisen toiminnan osalta asiasta päätetään erikseen.

Valmistelutoimielin hyväksyi hyvinvointialueen vuoden 2021 talousarvion ja päätti käynnistää muun väliaikaista valmistelutoimielintä täydentävän valmisteluhenkilöstön rekrytoinnit. Rekrytointi-ilmoitukset avautuvat Kuntarekry-järjestelmässä 7.7.2021. Tehtäviin voivat ilmoittautua hyvinvointialueelle liikkeenluovutuksen piirissä olevat henkilöt. Ilmoittautumisaika päättyy 4.8.2021.

Lisätietoa valmistelutoimielimestä

Lue lisää sote-uudistuksesta: soteuudistus.fi ja valmistelusta Pohjois-Pohjanmaalla popsote.fi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uusimmat blogissa

Työn monet kasvot

Ohessa videoblogi, jossa POPsoten Ikäihmisten palveluiden kehittämisohjelman Oulun eteläisen alueen aluekehittäjät ja työntekijät kuvaavat arkeaan hoitotyön parissa. Mukavaa katseluhetkeä!

LUE LISÄÄ »

Puoli vuotta viestintää

Kirjoittaessani tätä en tiedä vielä jatkuvatko työni POPsotessa heinäkuun jälkeen. Sen takia koenkin tämän loistavana tilaisuutena tarkastella kulunutta vuotta siitä näkökulmasta, mitä olen oppinut ollessani

LUE LISÄÄ »

Uusimmat ajankohtaiset

POPsoten valmistelutoimielin rekrytoi

Tule mukaan rakentamaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuetta! Haku päättyy: 4.8.2021 14:30                        Työsuhteen kesto: Määräaikainen Ilmoitus jätetty: 7.7.2021 08:00                     Työn luonne: Kokoaikatyö, osa-aikatyö Tehtävien kuvaus Laki hyvinvointialueiden perustamisesta

LUE LISÄÄ »

POPcast osa 1: Viestintä

POPsoten oman podcastin, POPcastin, ensimmäisessä osassa POPsoten viestintävastaava Laura Paloheimo ja viestintäkoordinaattorina hankkeessa jatkava viestinnän harjoittelija Nuutti Ruokangas keskustelevat kuluneesta vuodesta ja tulevasta syksystä viestinnän

LUE LISÄÄ »