POPsoten laaja poliittinen ohjausryhmä pui tulevaa hyvinvointialuetta

Laaja poliittinen ohjausryhmä kokoontui etäkokoukseen tiistaina 13.4.2021 klo 12–14.

Laajan poliittisen ohjausryhmän jäsenet ovat kuntien valtuutettuja eli luottamushenkilöitä. Mukana ovat myös kuntajohtajat ja eri sidosryhmien edustajat. Puheenjohtajana toimii Jussi Ylitalo.

Ryhmän tehtävänä on ohjata POPsoten Tulevaisuuden sote-keskus – ja rakenneuudistushankkeita suppean poliittisen ohjausryhmän valmistelun pohjalta ja tehdä päätökset merkittävimmistä asioista.

POPsote etenee aikataulussa

Hankejohtaja Jouko Luukkonen antoi tilannekatsauksen POPsote-hankkeesta. Hankkeen budjetointia on tarkennettu. Kuntoutus on otettu uudeksi kehittämisohjelmaksi.

Eri osahankkeiden etenemiseen voi tutustua tulevissa väliseminaareissa:

  • Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanke tiistaina 20.4.2021 kello 12–16
  • Rakennehanke keskiviikkona 28.4.2021 kello 8–12

Katso esitys POPsote-hankkeen tilanteesta

Eduskunta käsittelee sote-uudistuksen lakiluonnosta ja Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan hyvinvointialueen valmisteluun

Työvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Luoma esitteli hyvinvointialueiden perustamiseen liittyvän lainsäädännön tilannetta ja Pohjois-Pohjanmaan valmistelun etenemistä.

Eduskunnan valiokunnat käsittelevät lakiluonnosta parhaillaan. Käsittelyn pitäisi valmistua kevätkauden aikana.

Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan lakien hyväksymisen jälkeen alkavaan hyvinvointialueen valmisteluun. Neuvotteluja käydään väliaikaisen valmistelutoimielimen muodostamisesta. Se aloittaa työn heti lakien tultua voimaan eli heinäkuussa 2021, ja toimii alkuvuoteen 2022, jolloin järjestetään aluevaalit ja valitaan aluevaltuusto.

Hyvinvointialue ottaa vastuulleen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisen. Tällöin käsittelyyn tulevat muun muassa henkilöstö-, sopimus- ja irtaimistoasiat.

Ohjausryhmä kävi vilkasta keskustelua väliaikaisen valmisteluelimen muodostamisesta. Eri alueiden viranhaltijoista muodostettava valmisteluelin korvaa työvaliokunnan. Alkuperäinen kunnille esitetty malli oli 11 jäsenen ja heidän 11 varajäsenensä malli. Arvioitavana on myös 22 varsinaisen jäsenen malli. Yksimielisyyttä ei vielä muodostunut, vaan neuvotteluja jatketaan.

Sote-palvelustrategiassa pohjustetaan tulevaa

Projektipäällikkö Anu Vuorinen esitteli sote-palvelustrategian valmistelun tilanteen. Sote-palvelustrategiatyössä tuotetaan tietoa POPsote-hankkeen ja tulevan hyvinvointialueen tarpeisiin.

Työskentelyyn on osallistunut suuri joukko eri sidosryhmiä. Asukkaiden näkemyksiä on selvitetty työpajojen lisäksi kuntalaiskyselyllä. Sote-ammattilaisille suunnattu kysely on tulossa seuraavaksi. Tähän mennessä koottu työ kootaan ”välitilinpäätökseen”, joka julkaistaan touko-kesäkuun taitteessa.

Lue lisää

Ajankohtaista sote-palvelustrategiatyössä (pdf)

Tutustu sote-palvelustrategiatyöhön popsote.fi-sivuilla.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uusimmat blogissa

Työn monet kasvot

Ohessa videoblogi, jossa POPsoten Ikäihmisten palveluiden kehittämisohjelman Oulun eteläisen alueen aluekehittäjät ja työntekijät kuvaavat arkeaan hoitotyön parissa. Mukavaa katseluhetkeä!

LUE LISÄÄ »

Puoli vuotta viestintää

Kirjoittaessani tätä en tiedä vielä jatkuvatko työni POPsotessa heinäkuun jälkeen. Sen takia koenkin tämän loistavana tilaisuutena tarkastella kulunutta vuotta siitä näkökulmasta, mitä olen oppinut ollessani

LUE LISÄÄ »

Uusimmat ajankohtaiset

POPsoten valmistelutoimielin rekrytoi

Tule mukaan rakentamaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuetta! Haku päättyy: 4.8.2021 14:30                        Työsuhteen kesto: Määräaikainen Ilmoitus jätetty: 7.7.2021 08:00                     Työn luonne: Kokoaikatyö, osa-aikatyö Tehtävien kuvaus Laki hyvinvointialueiden perustamisesta

LUE LISÄÄ »

POPcast osa 1: Viestintä

POPsoten oman podcastin, POPcastin, ensimmäisessä osassa POPsoten viestintävastaava Laura Paloheimo ja viestintäkoordinaattorina hankkeessa jatkava viestinnän harjoittelija Nuutti Ruokangas keskustelevat kuluneesta vuodesta ja tulevasta syksystä viestinnän

LUE LISÄÄ »