Puoli vuotta viestintää

Kirjoittaessani tätä en tiedä vielä jatkuvatko työni POPsotessa heinäkuun jälkeen. Sen takia koenkin tämän loistavana tilaisuutena tarkastella kulunutta vuotta siitä näkökulmasta, mitä olen oppinut ollessani töissä viestinnän harjoittelijana POPsotessa.

Aloittaessani POPsotessa minulla ei ollut paljoa kokemusta viestinnän tehtävistä. Olin ollut edellisenä kesänä yhteensä kolme kuukautta hieman vastaavissa tehtävissä Pohjois-Pohjanmaan liiton alaisessa Karelia CBC-ohjelmassa, mutta nyt jälkeenpäin katsottuna työtehtäväni siellä poikkesivat monin tavoin POPsotessa tekemistäni työtehtävistä. POPsotessa olen etenkin saanut huomattavasti enemmän vastuuta omissa työtehtävissäni, mistä olen hankkeelle erittäin kiitollinen. Lisäksi työtehtävissäni oli huomattavasti enemmän poikkeavuutta ja vaihtelevuutta verrattuna edelliseen kesään. POPsotessa perinteisten tiedotteiden ja ajankohtaisten uutisten lisäksi olen muun muassa viestinyt myös paljon sosiaalisen median kautta, suunnitellut sopivia Teams-taustakuvia hanketoimijoiden käyttöön ja editoinut lukuisia videoita. Olen useamman kerran todennut ääneen kevään edetessä, etten esimerkiksi uskonut tammikuun alussa POPsotessa käsikirjoittavani, kuvaavani, ohjaavani ja editoivani mainosvideota. Uskon kuitenkin kehittyneeni huomattavasti työntekijänä juuri työtehtävien monimuotoisuuden takia ja olen nauttinut siitä ja muutenkin ajastani POPsotessa kovasti.

Toki omaan työskentelyyni, kuten kaikilla muillakin on vaikuttanut koronan tuomat rajoitukset. Vaikka tämän puolen vuoden aikana olen pitkälti tottunut tekemään etänä töitä, niin itse olisin (kuten varmasti kaikki muutkin) kaivannut sitä yhteisöllisempää tunnetta, mitä konkreettisesti samalla työpaikalla oleminen tarjoaa aivan eri tavalla. Vallitsevaan tilanteeseen ei kuitenkin kukaan voi vaikuttaa ja koenkin, että olen etäyhteyksistä huolimatta saanut tutustua erittäin miellyttävään ja mukavaan työyhteisöön.

Sosiaali- ja terveydenhuollon viestintä ei viestinnän alana ole se kaikkein helpoin. Sote-viestinnässä käsitellään niin herkkiä ja tärkeitä asioita, että meidän täytyy kiinnittää huomiota siihen, minkälaisen viestin välitämme kuntalaisille ja että olemme luotettava lähde. Koen, että olemme POPsoten viestinnässä onnistuneet tässä. Taisin kuitenkin kirjoittaa ensimmäisessä blogikirjoituksessani, että viestijänä pyrin myös käyttämään lämmintä huumoria siellä missä se on mahdollista ja käytimmekin kontekstiin sopivaa huumoria esimerkiksi aprillipilamme yhteydessä. Lisäksi videomme, johon oli koottu pieleen menneitä otoksia POPsoten viestinnässä tekemältämme ohjevideolta, keräsi paljon positiivista palautetta ja ilmeisesti onnistuimme piristämään sillä katsojien päiviä. Hassulla tavalla olen siitä melkein ylpein omista saavutuksistani viimeiseltä puolelta vuodelta.

Toistaiseksi työni päättyvät heinäkuussa ja seuraavaksi suuntaan takaisin Turkuun jatkamaan valtio-opin opintojani. Koen oppineeni ja hyötyneeni myös opintojeni kannalta viimeisestä puolesta vuodesta suunnattomasti ja haluan ainakin toivoa olleeni hyödyksi myös hankkeen ja sen toimijoiden kannalta ja apuna. Haluan kiittää POPsoten työntekijöitä ajastani täällä sekä toivottaa kaikille hyvää ja lämmintä kesää.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Nuutti Ruokangas

Kirjoittaja on viestinnän harjoittelija POPsotessa.

Uusimmat blogissa

Ruoasta hyvinvointia miehille

Blogissa Arjen sankarit -hankkeen projektikoordinaattori Sirpa Hyyrynen kuvaa yhtä hankkeen ”Hyvinvointia ruoasta” -tapaamista. Hyvinvointia ruoasta -ryhmätapaaminen käynnistyi tuttuun tapaan kahvilla ja kuulumisten vaihdolla. Miesten ruoanvalmistusryhmä

LUE LISÄÄ »

Isovanhempana olemisen rikkaus

Äitien päivänä äitiä onnitellaan esimerkiksi ruusuilla ja isäinpäivänä isää muistetaan vaikkapa kortilla. Isovanhempien päivää vietetään tänä vuonna lauantaina 16.10. Isovanhempien päivän tarkoitus on korostaa sukupolvien

LUE LISÄÄ »

Ikäihmisen arkikuntoutumisen pilotti

Lakeuden kunnat Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Tyrnävä ja Muhos ovat aloittaneet pari viikkoa sitten yli 70-vuotiaille arkikuntotumispilotin. Pilotti on tarkoitettu kotona asuville henkilöille, jotka eivät

LUE LISÄÄ »

Uusimmat ajankohtaiset