Sanna Salmelasta vuoden 2021 Terveydentekijä

Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry:n Terveydentekijä-palkinto myönnettiin projektipäällikkö Sanna Salmelalle.

Sanna Salmela on vuoden 2021 Terveydentekijä. Kuva: Matti Jatkola

Palkinto myönnetään henkilölle, joka on positiivisesti ylpeä ammatistaan ja innostunut työstään. Terveydentekijä toimii vastuullisesti ja kollegiaalisesti sekä suhtautuu myönteisesti toiminnan uudistamiseen että kehittämiseen. Palkinnon saanut Sanna Salmela on ollut kehittämässä läpimurron tehnyttä Pohjois-Pohjanmaan ihmislähtöistä hyvinvointikäsitettä ja siihen liittyviä työvälineitä. Hän on joukkuepelaaja, joka ottaa kaikkien ihmisten mielipiteet huomioon ja joka on taitava luomaan ympärilleen innostuneen sekä mukaansatempaavan ilmapiirin.

– On hienoa päästä palkitsemaan alueellista hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä ja sen inspiroivaa tekijää, toteaa Akavan sairaanhoitajat ja Tajan puheenjohtaja Vilhelmiina Lehto-Niskala. Liiton hallitus perusteli valintaansa muun muassa sillä, että Salmela on osoittanut työssään kannustavaa johtajuutta ihmislähtöisen hyvinvointiyhteistyön eteenpäinviemiseksi ja auttanut tuomaan monialaista hyvinvoinnin sekä terveyden edistämistyötä näkyväksi.

Rautainen ammattilainen ja kuuntelija

POPsoten hankejohtaja Jouko Luukkonen iloitsee, että hyte-osahankkeen projektipäällikkönä toimivan Sanna Salmelan työ saa ansaitsemaansa tunnustusta.

–  Sanna Salmelalla on ollut avainrooli Pohjois-Pohjanmaan hyte-työssä jo vuosia. Hän on antaumuksellisesti edistänyt ihmislähtöisen hyvinvointityön etenemistä maakunnassa. Työ saa nyt oikeutetusti myös valtakunnallista tunnustusta.

Palkitun Sanna Salmelan mukaan Pohjois-Pohjanmaalla on tehty jo 1990-luvun puolivälistä lähtien määrätietoista maakunnallista hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä.

– Hyvä arki muodostuu toisiinsa kytkeytyvistä elämän osa-alueista, kuten ihmissuhteista, mielen hyvinvoinnista ja taloudellisesta toimeentulosta. Hyte on hyvän arjen edistämistä elämän eri osa-alueilla tilanteesta riippumatta, kuvailee Sanna Salmela.

Tavoitteena kuntalaisten hyvinvointi

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, hyte, tavoitteena on kuntalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn lisääminen, sairauksien ja syrjäytymisen ehkäisy sekä osallisuuden vahvistaminen. Hyte-työn virallisen määritelmän sijasta Sanna Salmelalla on tapana sanoa kansankielellä: ”Hyvinvointi tarkoittaa ihmisen hyvää arkea ja elämää”.

– Hyte mielletään liian usein tekemiseksi, joka sijaitsee toisessa äärilaidassa suhteessa korjaaviin palveluihin. – Olen pohtinut myös, olisiko parempi puhua hyvän arjen ja elämän edistämisestä, mikä läpileikkaa kaikki palvelut aina erikoissairaanhoitoon ja lastensuojeluun saakka?

– Jos pyrkisimme kaikissa palveluissa näkemään ihmisen arjen kokonaisuutena ja edistämään sitä, että hänen arkensa olisi mahdollisimman hyvää, eikö siihen ole sisään kirjattuna ajatus ennaltaehkäisypainotteisuudesta?

Lue lisää: oysplus.fi/toissa-oysissa/sanna-salmela-on-terveydentekija-2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uusimmat blogissa

Osaava henkilöstö ikäihmisten palveluissa

Sosiaali- ja terveysalalla osaava henkilökunta on nykyisen rakenteen ja tulevan hyvinvointialueen tärkein voimavara. Tulevan hyvinvointialueen muutokset ja käytännön uudistukset liittyvät merkittävältä osalta käytännön työhön ja

LUE LISÄÄ »

Yhteisöllisyys kotona asumisen tukena

Oletko miettinyt missä haluaisit asua vanhana? Haluaisitko olla lähellä palveluja vai kenties luonnon rauhassa? Mahdollistuuko nykyisessä kodissasi esteetön ja turvallinen asuminen, jos fyysisessä toimintakyvyssäsi tapahtuu

LUE LISÄÄ »

Uusimmat ajankohtaiset

Lahjana lämpöä!

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämisohjelman toimijat osallistuivat A-klinikkasäätiön ja Ehyt ry:n Lahjoita lämpöä -keräykseen, jossa kerättiin lämpöisiä käsineitä ja sukkia asunnottomille lokakuun ajan. Yhteistyöhön mukaan pyydettiin

LUE LISÄÄ »