Sote-palvelustrategiatyö vauhtiin yli sadan Pohjois-Pohjanmaan toimijan voimin

Korona-aikakaan ei ole este Pohjois-Pohjanmaan vaikuttajien halukkuudelle osallistua sote-palvelujen kehittämiseen alueella.

Perjantaina yli sata tulevan hyvinvointialueen toimijaa kokoontui yhteiseen työpajaan kuulemaan ajankohtaiskatsausta valmistelun etenemisestä ja keskustelemaan sote-palvelustrategiatyön painopisteistä ja tavoitteista. Tilaisuus toteutettiin koronaturvallisesti videoyhteyksiä hyödyntäen.

Tapahtumassa kuultiin terveiset niin alueelliselta kuin kansalliseltakin taholta. Muun muassa kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi kävi kertomassa juuri eduskuntaan menneen lainsäädäntöesityksen etenemisestä. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoma valotti alueen tilannetta ja tulevaisuudennäkymiä.

”Tulevan hyvinvointialueen rakentaminen edellyttää rohkeaa uudistamista niin sujuvien palveluketjujen, rakenteiden, kumppanuuksien kuin esimerkiksi digipalveluiden osalta. Tavoitteena on, että palvelut vastaavat asukkaiden tarpeita ja huomioivat samalla alueiden erityispiirteet. Osaava ja hyvinvoiva henkilö on tässä avainasemassa. Pohjois-Pohjanmaan osalta rahoituksen riittävä taso on herättänyt huolta, joskin laskelmat tulevat muuttumaan vielä moneen kertaan. Saimme paljon oppia myös edellisestä sote-valmistelusta ja ne meidän kannattaa hyödyntää täysimääräisesti”,

summaa puheenvuorojen antia sote-palvelustrategia-hankkeen projektipäällikkönä toimiva kehitys- ja resurssijohtaja Anu Vuorinen Oulunkaaren kuntayhtymästä.

Kärkiteemojen määrittelystä evästystä sote-palvelustrategiamatkalle

Työpajan yhtenä tavoitteena oli kartoittaa ja nostaa esille toimijoiden näkökulmia sote-palvelustrategian pohjaksi. Keskusteluissa nostettiinkin esille laajasti eri teemoja, joita strategiatyössä on huomioitava.

Missä meidän on uudella hyvinvointialueella onnistuttava? Miten sen teemme?

Erityisesti asiakasnäkökulman huomioiminen, tiedolla johtaminen sekä osaavan työvoiman saatavuus tuotiin esille kärkiteemoina.

Tilaisuuden lopussa päästiin myös priorisoimaan sote-palvelustrategiatyön tärkeimpiä tavoitteita lähes 50 eri teeman joukosta, joista edellä mainittujen lisäksi kärkiteemoiksi nousivat muun muassa sujuvat ja oikea-aikaiset palveluketjut, ennalta ehkäisevä työ ja lasten ja nuorten hyvinvointi sekä luottamuksen ja uudenlaisen kulttuurin luominen.

”Pohja uudistukselle luodaan yhdessä keskustellen, alueemme eri tahoja kuunnellen ja erityispiirteet huomioiden. Saimme hyvää evästystä työhön ja pyrimme laajasti ottamaan huomioon esille tulleet näkökulmat. Työtä jatketaan yhdessä kuntalaisten, henkilöstön, luottamushenkilöiden, sote-yritysten ja -järjestöjen sekä muiden kumppaneiden kanssa”,

päättää Anu Vuorinen.

Sote-palvelustrategiatyöpajan osallistujien vastauksia kärkiteemoista pääset näkemään Innoduel-työkalun sivuilta.

Päivän esitykset ja materiaalit löydät sote-palvelustrategian sivulta.

Mikä on sote-palvelustrategia-hanke?

  • Yksi Pohjois-Pohjanmaan POPsote-kokonaisuuteen kuuluvista hankkeista
  • Toimii valmistelevana työnä tulevan hyvinvointialueen strategiatyölle
  • Luo yhteistä näkemystä tulevan hyvinvointialueen sote-palveluista
  • Tavoitteena rakentaa Pohjois Pohjanmaan sote-palveluista ihmislähtöinen ja alueen erityispiirteitä ja tarpeita vastaava kokonaisuus
  • Sote-palvelustrategiatyön koordinoinnista osana POPsote-hanketta vastaa Oulunkaaren kuntayhtymä, joka tuottaa sote-palveluita Iin, Pudasjärven, Simon, Utajärven ja Vaalan alueelle.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uusimmat blogissa

Ensivaikutelmia viestinnästä

Olen nyt toista viikkoa töissä viestinnän harjoittelijana POPsote -hankkeessa. Ensialkuun pyrkinyt sisäistämään mahdollisimman paljon eri asioita sekä tulevasta uudistuksesta, että hankkeessa harjoitetusta viestinnästä ja sen

LUE LISÄÄ »

Kuka täyttäisi soten tarpeet?

Sosiaali- ja terveyspalvelujemme tila ja tulevaisuus ovat vaatineet huomiotamme. Tiedämme, että sote kohtaa tänään ja tulevaisuudessa jatkuvaa painetta muun muassa taloudellisten, poliittisten ja teknologisten olosuhteiden

LUE LISÄÄ »

Uusimmat ajankohtaiset

Työ jatkuu ensi vuonna!

POPsoten työtä ohjaavat poliittiset ohjausryhmät kokoontuivat tiistaina 22.12.2020 vuoden viimeisiin kokouksiinsa. Ohjausryhmät kuulivat hankejohtaja Jouko Luukkosen tilannekatsauksen POPsote-hankkeen ja sen eri osioiden etenemisestä. Työvaliokunnan puheenjohtaja

LUE LISÄÄ »

POPsoten uutiskirje joulukuu 2020

POPsoten jouluinen uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeessä kerromme POPsoten kuulumisia ensimmäisen puolen vuoden ajalta. Lue uutiskirje: POPsoten uutiskirje (creamailer.fi) Voit tilata tulevat uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi osoitteessa popsote.fi/ajankohtaista.

LUE LISÄÄ »