Työ jatkuu ensi vuonna!

POPsoten työtä ohjaavat poliittiset ohjausryhmät kokoontuivat tiistaina 22.12.2020 vuoden viimeisiin kokouksiinsa.

Ohjausryhmät kuulivat hankejohtaja Jouko Luukkosen tilannekatsauksen POPsote-hankkeen ja sen eri osioiden etenemisestä.

Työvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Luoma esitteli ohjausryhmille hyvinvointialueita koskevan lainsäädännön etenemistä ja sen vaikutusta Pohjois-Pohjanmaan valmisteluun.

Tulevan hyvinvointialueen rahoitus huolettaa

Ohjausryhmät saivat katsauksen myös tulevan hyvinvointialueen rahoitukseen. Pohjois-Pohjanmaan rahoitustilanne on viimeisissä laskelmissa heikentynyt.

Asiasta käytiin vilkasta keskustelua. Esiin nousi yhteinen näkemys siitä, että rahoituksen pitää perustua asukkaiden todelliseen palvelutarpeeseen. Rahoituksen on oltava oikeudenmukainen, ennustettava ja kestävällä pohjalla. Elinvoiman säilyminen koko maakunnassa ja palvelujen turvaaminen kaikille asukkaille on yhteinen tavoite.

Yhdenvertaiset palvelut erilaisten alueiden asukkaille

Sote-palvelustrategia-osion projektipäällikkö Anu Vuorinen esitteli Pohjois-Pohjanmaan tilannekuvaa. Aineisto osoittaa, että keskiarvojen taakse kätkeytyy ääripäiden maakunta.

Pohjois-Pohjanmaa on lasten ja nuorten maakunta, mutta samalla alue, jossa 75 vuotta täyttäneiden määrä kasvaa maakunnista toiseksi nopeimmin.

Palvelurakenteita ja toimintamalleja on uudistettava, jotta yhdenvertaiset palvelut pystytään turvaamaan kaikille ikäryhmille.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue rakentuu asteittain

Laaja ohjausryhmä antoi suppealle ohjausryhmälle valtuudet käynnistää valmistelu Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmisteluorganisaation asteittaiseksi rakentamiseksi. Suunnittelua jatketaan tammikuussa yhteistyössä kuntien ja eri organisaatioiden kanssa.

Kokouksessa esitellyt materiaalit löydät popsote.fi-sivuilta kohdasta muut kokousaineistot: popsote.fi/paatoksenteko

Hyvinvointialueen kartta
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uusimmat blogissa

Työn monet kasvot

Ohessa videoblogi, jossa POPsoten Ikäihmisten palveluiden kehittämisohjelman Oulun eteläisen alueen aluekehittäjät ja työntekijät kuvaavat arkeaan hoitotyön parissa. Mukavaa katseluhetkeä!

LUE LISÄÄ »

Puoli vuotta viestintää

Kirjoittaessani tätä en tiedä vielä jatkuvatko työni POPsotessa heinäkuun jälkeen. Sen takia koenkin tämän loistavana tilaisuutena tarkastella kulunutta vuotta siitä näkökulmasta, mitä olen oppinut ollessani

LUE LISÄÄ »

Uusimmat ajankohtaiset

POPsoten valmistelutoimielin rekrytoi

Tule mukaan rakentamaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuetta! Haku päättyy: 4.8.2021 14:30                        Työsuhteen kesto: Määräaikainen Ilmoitus jätetty: 7.7.2021 08:00                     Työn luonne: Kokoaikatyö, osa-aikatyö Tehtävien kuvaus Laki hyvinvointialueiden perustamisesta

LUE LISÄÄ »

POPcast osa 1: Viestintä

POPsoten oman podcastin, POPcastin, ensimmäisessä osassa POPsoten viestintävastaava Laura Paloheimo ja viestintäkoordinaattorina hankkeessa jatkava viestinnän harjoittelija Nuutti Ruokangas keskustelevat kuluneesta vuodesta ja tulevasta syksystä viestinnän

LUE LISÄÄ »