Työ jatkuu ensi vuonna!

POPsoten työtä ohjaavat poliittiset ohjausryhmät kokoontuivat tiistaina 22.12.2020 vuoden viimeisiin kokouksiinsa.

Ohjausryhmät kuulivat hankejohtaja Jouko Luukkosen tilannekatsauksen POPsote-hankkeen ja sen eri osioiden etenemisestä.

Työvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Luoma esitteli ohjausryhmille hyvinvointialueita koskevan lainsäädännön etenemistä ja sen vaikutusta Pohjois-Pohjanmaan valmisteluun.

Tulevan hyvinvointialueen rahoitus huolettaa

Ohjausryhmät saivat katsauksen myös tulevan hyvinvointialueen rahoitukseen. Pohjois-Pohjanmaan rahoitustilanne on viimeisissä laskelmissa heikentynyt.

Asiasta käytiin vilkasta keskustelua. Esiin nousi yhteinen näkemys siitä, että rahoituksen pitää perustua asukkaiden todelliseen palvelutarpeeseen. Rahoituksen on oltava oikeudenmukainen, ennustettava ja kestävällä pohjalla. Elinvoiman säilyminen koko maakunnassa ja palvelujen turvaaminen kaikille asukkaille on yhteinen tavoite.

Yhdenvertaiset palvelut erilaisten alueiden asukkaille

Sote-palvelustrategia-osion projektipäällikkö Anu Vuorinen esitteli Pohjois-Pohjanmaan tilannekuvaa. Aineisto osoittaa, että keskiarvojen taakse kätkeytyy ääripäiden maakunta.

Pohjois-Pohjanmaa on lasten ja nuorten maakunta, mutta samalla alue, jossa 75 vuotta täyttäneiden määrä kasvaa maakunnista toiseksi nopeimmin.

Palvelurakenteita ja toimintamalleja on uudistettava, jotta yhdenvertaiset palvelut pystytään turvaamaan kaikille ikäryhmille.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue rakentuu asteittain

Laaja ohjausryhmä antoi suppealle ohjausryhmälle valtuudet käynnistää valmistelu Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmisteluorganisaation asteittaiseksi rakentamiseksi. Suunnittelua jatketaan tammikuussa yhteistyössä kuntien ja eri organisaatioiden kanssa.

Kokouksessa esitellyt materiaalit löydät popsote.fi-sivuilta kohdasta muut kokousaineistot: popsote.fi/paatoksenteko

Hyvinvointialueen kartta
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uusimmat blogissa

Ruoasta hyvinvointia miehille

Blogissa Arjen sankarit -hankkeen projektikoordinaattori Sirpa Hyyrynen kuvaa yhtä hankkeen ”Hyvinvointia ruoasta” -tapaamista. Hyvinvointia ruoasta -ryhmätapaaminen käynnistyi tuttuun tapaan kahvilla ja kuulumisten vaihdolla. Miesten ruoanvalmistusryhmä

LUE LISÄÄ »

Isovanhempana olemisen rikkaus

Äitien päivänä äitiä onnitellaan esimerkiksi ruusuilla ja isäinpäivänä isää muistetaan vaikkapa kortilla. Isovanhempien päivää vietetään tänä vuonna lauantaina 16.10. Isovanhempien päivän tarkoitus on korostaa sukupolvien

LUE LISÄÄ »

Ikäihmisen arkikuntoutumisen pilotti

Lakeuden kunnat Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Tyrnävä ja Muhos ovat aloittaneet pari viikkoa sitten yli 70-vuotiaille arkikuntotumispilotin. Pilotti on tarkoitettu kotona asuville henkilöille, jotka eivät

LUE LISÄÄ »

Uusimmat ajankohtaiset